Kurs i gravidyoga og fødselsforberedelse

En trygg og helhetlig yogapraksis

Våre yogakurs for gravide er veldig populære, og med en beliggenhet 15 minutter fra Bergen sentrum har vi kursdeltagere fra hele Bergensregionen.

På yogakurs for gravide tar for oss styrkende og dynamiske øvelser som fremmer fleksibilitet, sirkulasjon og balanse. Vi ivaretar både mammaen og babyen i magen. Alle øvelsene vi gjør er trygge å utføre for den gravide, og er kvalitetssikret av fysioterapeut.

Innhold Kurs i gravidyoga og fødselsforberedelse

  • Pusteteknikker
  • Styrkende og dynamiske øvelser som er tilpasset den gravide kroppen
  • Bekkenbunnstrening
  • Fødselsforberedende øvelser og parøvelser
  • Fødselens forløp
  • Avspenningsteknikker

Kurset passer for alle, men bør være over uke 12 i svangerskapet. Ingen forkunnskaper innen yoga er nødvendig- kom som du er!

Kommende kurs:

Dato:  Onsdag 18. oktober

Sted: Kleppestø Terrasse (ligger rett bak Kleppestø Senter)

KART

Fordeler ved å praktisere gravidyoga

Det er gjort mange studier på positive effekter av gravidyoga, her er noen av helsegevinstene

Fordeler ved å praktisere gravidyoga

Det er gjort mange studier på positive effekter av gravidyoga, her er noen av helsegevinstene

Lærer deg å puste

Det å puste riktig kan være oppleves som vanskelig i seg selv, og ikke minst med en voksende mage . Det å lære å puste riktig er viktig først og fremst for oksygeninntaket, men også for å kunne roe ned kroppen og senke stressnivået.

Gjør deg sterkere

Vi gjør styrkende og dynamiske øvelser som hjelper deg til å bære de ekstra kiloene som kommer under en gravidiet, og som gir deg bedre fleksibilitet. Det er viktig å trene styrke for å opprettholde en god holdning, forebygge belastningsskader, og for å kunne forberede kroppen til fødsel og barseltid.

Vende fokuset innover i egen kropp

Ved å vende blikket innover så ivaretar man seg selv og kroppens behov. Det er viktig å lytte til hva kroppen sier, spesielt når man er gravid, og behovene er litt annerledes og stadig i endring.

Kontakt med barnet i magen

Gjennom en yogapraksis så settes intensjonen om å ikke bare ta vare på seg selv, men også babyen. Øvelsene vi gjør tar hensyn til barnet i magen, slik at den skal ha det best mulig.

Lindrer smerte og gravidrelaterte plager

Det er vanlig å oppleve ryggsmerter (spesielt i korsryggen) under graviditet, fordi magen vokser og det blir en større belastning på ryggmuskulatur. Det er da viktig å styrke muskler i rygg som kan avlaste og gjør at man i mindre grad kjenner smerte/ubehag i rygg, korsrygg, nakke og skuldre. Ved å tøye musklene, så har dette en lindrende og avlastende effekt, samtidig som det man også bedrer sirkualsjonen.

Bevisst avslapning

Avspenningsteknikker er en viktig del av det å gjøre gravidyoga, dette hjelper deg til en dyp og god avslapning. Man kan her gi kroppen den hvilen og restitusjonen den trenger, selv i tider med lite søvn og dårligere søvnkvalitet.

Fødelsforberedende

Du jobber med bevisst pust under hver yoga øvelse, noe som som kan være utfordrende. Dette er noe man kan ta med seg i fødsel, slik at man kan øve seg på å være «komfortabel med det ukomfortable» gjennom pusten. Når du inhalerer, anerkjenner du spenningene som føles. Når du puster ut, slipper du det mer og mer for hvert pust.

Søsterskapet

Det å kunne dele sine egne erfaringer og opplevelser med andre mødre i et trygt miljø og støttende miljø, er en av de viktigste fordelene med gravidyoga.

0